//

Всесвітня Рада Церков: поглиблення конфлікту в Судані

Загальну стурбованість у зв'язку з ескалацією збройного конфлікту між Суданом і Південним Суданом висловили Всесвітня Рада Церков і Панафриканська Конференція Церков, повідомляє Радіо Ватикану. Вони настійно закликали обидві сторони конфлікту вжити всіх необхідних зусиль, щоб уникнути подальшого погіршення ситуації у цьому регіоні світу.

 

Згадані екуменічні організації закликають до взаємної поваги територіальної цілісності кожної країни та негайного припинення вогню, особливо в районі спірного прикордонного міста Хегліг, де у битвах нещодавно загинуло кількасот осіб. Вони також звертаються до уряду Кенії, а також представників різних африканських і міжнародних організацій із закликом активізувати свої дипломатичні зусилля, щоб зупинити ескалацію конфлікту і масову загибель людей, яку він спричиняє.

 

Всесвітня Рада Церков і Панафриканська Конференція Церков запевняють християнські спільноти Судану у своїй солідарності у молитві та висловлюють постійну готовність надати необхідну підтримку Суданській Раді Церков у зміцненні миру і поєднання між народами двох ворогуючих країн.