//

«Церква мусить підтримати людей, які ще досі живуть без недільних Богослужінь», - Владика Йосиф Мілян

Голова Пасторально-місійного відділу Владика Йосиф (Мілян) закликає єпископів Української Греко-Католицької Церкви забезпечити вірних Церкви, які живуть за кордоном, належною душпастирською опікою.

 

Владика Йосиф зокрема наголосив, що він звернувся до митрополитів, єпархів та екзархів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства з проханням «проаналізувати ситуацію серед священиків, монашества, семінаристів і мирян, щоб кинути клич щодо місійної потреби нашої Церкви за кордоном. Якщо б хтось бажав долучитися до розбудови місійного служіння УГКЦ, просимо нас про це повідомити».

 

На переконання архиєрея, «Церква мусить підтримати людей, які ще досі живуть без святкових і періодичних недільних Богослужінь та без душпастирської опіки».

 

Крім того, у Пасторально-місійному відділі нагадують, що на сьогодні з різних причин українці перебувають у 37 країнах світу. Здебільшого там немає церковних громад.

 

За словами Владики Йосифа, на адресу Пасторально-місійного відділу часто надходять листи з проханням «надати хоча б "часткову" духовну опіку нашим людям в тій чи іншій країні». «Особливо потребують священиків у таких країнах, як Латвія, Естонія, Румунія, Угорщина, Росія, Казахстан, Ізраїль, Португалія, Молдова», - сказав на завершення голова Пасторально-Місійного відділу.

 

Департамент інформації УГКЦ