//

Лондонська Олімпіада повинна стати приводом до нової євангелізації

Євангелізація під час Лондонської Олімпіади буде одним з питань пленарного засідання єпископату Англії та Уельсу. За участю Апостольського нунція в Великобританії, архиєпископа Антоніо Менніні в Лідсі почалася пленарна асамблея Конференції Єпископів. У центрі уваги: питання сім'ї, проведення Року Віри, робота над священичими та чернечими покликаннями, проблема сексуальних зловживань, а також підготовка і робота Церкви під час Олімпіади, яка почнеться через 100 днів у Лондоні.

 

В ході пленарної асамблеї єпископи ознайомляться з результатами проведення кампанії під назвою "More than gold" (Більше, ніж золото), приуроченої до Лондонської Олімпіади, яка має на меті проголошення Доброї Новини серед її відвідувачів. В рамках кампанії великобританці прийматимуть у себе сім'ї найбільш бідних спортсменів, які беруть участь в Олімпіаді.

 

Особливо гострою в країні є проблема сімей. Єпископська конференція бажає познайомити уряд країни з думкою католиків нових урядових пропозицій. Справа в тому, що прем'єр Девід Кемерон виступив з ініціативою легалізувати одностатеві союзи в Англії, яка зустрілася з гострою критикою католицького населення.

 

За матеріалами radiovaticana.org