//

Архиєпископ Челлі розповість на форумі в Австрії як проповідувати Євангеліє на "цифровому континенті"

Нова євангелізація, інтернет і соціальні мережі стануть предметом дискусій в ході великої конференції, яка розпочнеться 27 квітня в австрійському абатстві Хайлігенкройц. Сюди приїде представник з Ватикану, архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, голова Папської ради з засобів масової комунікації. Місцеві та міжнародні фахівці будуть дискутувати над тим, як проповідувати Євангеліє на "цифровому континенті". Організаторами форуму виступили Вища філософсько-богословська школа Хайлігенкройц і Відділ із зв'язків з громадськістю і комунікації Віденської архиєпархії.

 

Мета конференції - визначити як шанси і можливості, так і кордони і небезпеки участі Церкви в нових соціальних медіа. Останні є невід'ємною частиною повсякденної мови, зазначають організатори в прес-релізі і висловлюють думку, що "Церква повинна бути там - де люди. Віра повинна передаватись в тих формах комунікації і культури, які застосовує сучасна людина ". Центральною подією форуму стане реферат архиєпископа Челлі про "Нову євангелізацію та нові засоби масової комунікації".

 

Треба зазначити, що абатство Хайлігенкройц невипадково обране місцем проведення конференції. Тут активно використовують нові соціальні медіа. Так, після візиту сюди у 2007 р. Бенедикта XVI, абатство заснувало свій канал на  "YouTube". На сьогоднішній день на ньому знаходиться 305 відеосюжетів, які переглянуло вже майже 2,5 млн осіб. Цей та інші успішні проекти в області нових засобів масової інформації будуть також представлені на дводенному форумі.

 

За матеріалами radiovaticana.org