//

Мощі блаженного Івана Павла II перенесли до Святої Землі

Святиня Примату св. Петра в місті Taбха, над Галилейським морем, була останнім етапом паломництва подяки Архиєпархії Кракова, яку опівдні привітав Папа. У недільній Літургії за участю понад 600 паломників головував кардинал Станіслав Дзівіш за заступництвом бл. Івана Павла II, чиї мощі перенесли у францисканську Кустодію Святої Землі.

 

Під час останньої спільної Літургії над Галилейським морем, де Воскреслий Ісус зустрівся зі своїми учнями, кардинал Дзівіш нагадав про значення християнського покликання. Він сказав: "Висловлюючи подяку Богові за час понтифікату Івана Павла II, і дар його святості, підтверджений урочистим актом його беатифікації торік 1 травня, думаймо про особисте покликання кожного з нас. До кожного з нас Христос скеровує запрошення, яке скерував до Симона Петра на цьому місці: "Іди за мною" (Ів. 21, 19)".

 

Перед прикінцевим благословенням кардинал Дзівіш передав у руки вікарієві Кустодії Святої Землі реліквію крові Івана Павла II. Дякуючи за цей особливий дар о. Артеміо Віторес OFM від імені Кустодії передав кардиналові Дзівішу реліквію найважливіших святинь Святої Землі.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie