//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (16.04-22.04)

На цьогорічне Великоднє Богослужіння в парафії Святої Моніки в Барселоні зібралося близько тисячі українців-греко-католиків із різних куточків країни. Найбільшою несподіванкою для всіх було те, що особисто прийшов на Божественну Літургію Архиєпископ Барселони кардинал Луїз Мартінез Сістак, аби розділити радість Христового Воскресіння з українцями. Про це повідомляє прес-служба УГКЦ у Барселоні.

 

16 квітня, у Світлий понеділок:
На запрошення правлячого архиєрея Самбірсько-Дрогобицької єпархії – владики Ярослава (Приріза) – до Прокатедрального собору Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора прибув владика Ігор (Возьняк), Митрополит та Архієпископ Львівський.

 

Традиційно у другий день Пасхальних свят на парафію Царя Христа монастиря Отців Василіян приїжджають преосвященні владики Володимир Війтишин і Софрон Мудрий. Цього року отці та парафіяни вітали і преосвященних архієпископа Томаса Едварда Ґалліксона, Апостольського нунція.

 

Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, Владика Діонісій (Ляхович), відслужив Божественну Літургію та виголосив проповідь в Українській парафії святих Сергія і Вакха в Римі. (подається текст та аудіо запис проповіді)

 

У Світлий вівторок, 17 квітня:
У храмі Воскресіння Христового (м. Львів, вул.. Городоцька, 319а),  Високопреосвященніший Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор очолив  Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди храмового празника.

 

Під час Архиєрейської Божественної Літургії у гарнізонному храмі свв.. Верховних апп. Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11) владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії уділив ієрейські свячення о. Олексію Медику.

 

Преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ з пастирським візитом відвідав парафію Перенесення мощів св. Миколая с. Іване-Золоте Заліщицького деканату.

 

У Світлий Четвер, 19 квітня, в Українському католицькому університеті відбулася науково-практична конференція «Джерела сучасної літургійної традиції УГКЦ», організована Патріаршою літургійною комісією, Львівською архиєпархіяльною літургійною комісією та секцією літургійного богослов’я УКУ. Після спільної молитви Пасхальних Часів зі вступним словом до присутніх звернувся голова Патріаршої літургійної комісії владика Венедикт (Алексійчук), зазначивши, що завданням всіх літургістів полягає у дослідженні літургійної традиції, поглиблюванні її розуміння передусім для практичної молитви.

 

У Світлу п’ятницю, 20 квітня:
Відбулася зустріч Блаженнішого Святослава Шевчука, Глави УГКЦ, та Блаженнішого Любомира Гузара, Архиєпископа-емерита, із першим віце-прем’єр-міністром, міністром закордонних справ Чеської Республіки Карелом Шварценбергом.

 

«Сьогодні ми є свідками презентації представлення цих церков, пам’яток архітектури. Кожен в міру свого розуміння, виховання захоплюється їхньою унікальністю, винятковою мистецькою цінністю» - сказав владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ у своєму слові під час відкриття виставки «Феномен дерев’яної церкви», яка відбулась у Львівському Національному музеї ім. А. Шептицького (пр. Свободи, 20).

 

У провінційному домі cестер cлужебниць Непорочної Діви Марії у м. Львові відбулася презентація книги Ольги Кіс «Слугині Світла». Сестри служебниці мали змогу торкнутися святого життя своїх попередниць, котрі повсякчас свідчили про Світло - Христа, служили Йому та своєму народові.

 

У суботу, 21 квітня о 14.00 год. Молебнем до Пресвятої Богородиці, який очолив Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ, розпочався фестиваль «Святкуймо Воскресіння разом», який вже вчетвертий раз організовує Молодіжна Комісія Львівської Архиєпархії в Шевченківському гаю м. Львова за підтримки влади міста, спонсорів, доброчинців та духовенства УГКЦ. Кожен відвідувач фестивалю міг ознайомитися з традиціями та обрядами Великодня

 

До вашої уваги:
Великоднє привітання Блаженнішого Святослава Шевчука, Глави УГКЦ (відео)
"Ми, які віримо у Воскреслого, є здатні сьогодні перемінити Його силою плач у радість, сльози у сміх, відчай у надію", - Пасхальна проповідь Глави УГКЦ
Проповідь Глави УГКЦ у Світлий понеділок
Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського у Світлий понеділок
Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського у Світлий Вівторок
«Світло життя» - християнська телепередача (Випуск №4)
«Багатство не гріх, але дуже велика спокуса, якій небагато людей вміє опертися», - Блаженніший Любомир (Гузар) «Дзеркало тижня. Україна» №14

 

Анонси:
18 – 20 травня 2012 року львівське обласне Товариство українських студентів-католиків «Обнова» і Свято-Успенська Унівська лавра Студійського уставу спільно з молодіжними організаціями «Добрий пастир», «ХРАМ», СУМ, «Свято-Юрська молодь», ГСПО «Тризуб імені С.Бандери», Маріїськими дружинами храму Різдва Пресвятої Богородиці та храму Святої Параскевії в с. Лисиничі  за підтримки Комісії мирян Львівської архиєпархії УГКЦ, Комісії у справах сім'ї Львівської архиєпархії УГКЦ, Студентського капеланства української молоді та Управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради під патронатом Молодіжної комісії Львівської архиєпархії УГКЦ організовують  ХІХ  Молодіжну пішу прощу  «Львів-Унів».  Прощу благословив  Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор.

 

Також Підкомісія  УГКЦ  «За тверезість життя» запрошує на першу прощу «ДОРОГОЮ ЗЦІЛЕННЯ» до Унівської Святоуспенської лаври, присвячену молитві за утвердження нашого народу в чесноті тверезості.

Теги: УГКЦмир