//

Кардинал Антонеллі вважає економічну кризу в Португалії кризою економічної моделі

Про моральний аспект кризи, яку зараз особливо болісно переживає Португалія, та її вплив на сімейне життя, говорив кардинал Енніо Антонеллі в інтерв'ю агенції Ecclesia. Приводом стала підготовка до Всесвітньої зустрічі сімей в Мілані.


Президент Папської ради у справах сім'ї, висловив переконання, що нинішній економічний колапс є кризою економічної моделі, заснованої на постійному збільшенні виробництва і споживання.


«Соціальні індикатори показують, як сильно це шкодить стосункам у сім’ї, – сказав італійський кардинал. – Потреба нових товарів збільшує заборгованість окремих осіб, сімей і держави».


На його думку, треба переосмислити цю модель розвитку та стилю життя, щоб знайти якийсь баланс. Важливим тут може бути правильне розуміння ролі сім'ї, в тому числі з економічного погляду.


Кардинал Антонеллі переконаний, що і економіка, як політика чи культура, повинна шукати відповіді на глибокі потреби людини, а не нав'язувати модель, засновану на «стимулюванні потреб». Він звернув увагу на той факт, що, згідно з соціальними дослідженнями, найщасливішими себе почувають люди, що живуть в нормальних сім'ях. «Вважається, що розлучення вирішує проблеми. Насправді, це тільки примножує їх», – сказав кардинал Антонеллі.

 

За матеріалами radiovaticana.org