//

У травні відбудеться 19-та Міжнародна молодіжна піша проща «Львів-Унів»

18 – 20 травня 2012 року львівське обласне Товариство українських студентів-католиків «Обнова» і Свято-Успенська Унівська лавра Студійського уставу спільно з молодіжними організаціями «Добрий пастир», «ХРАМ», СУМ, «Свято-Юрська молодь», ГСПО «Тризуб імені С.Бандери», Маріїськими дружинами храму Різдва Пресвятої Богородиці та храму Святої Параскевії в с. Лисиничі  за підтримки Комісії мирян Львівської архиєпархії УГКЦ, Комісії у справах сім'ї Львівської архиєпархії УГКЦ, Студентського капеланства української молоді та Управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради під патронатом Молодіжної комісії Львівської архиєпархії УГКЦ організовують  ХІХ  Молодіжну пішу прощу  «Львів-Унів».  Прощу благословив  Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор.

 

Як повідомив п. Юрій Підлісний, голова Патріаршої Комісії УГКЦ у справах мирян, цього року молодіжна проща на тему «Покликання мирян» приурочена до 120-ї річниці з дня народження Патріарха Йосифа (Сліпого).

 

У травні вже 19-й раз молоді люди з різних куточків України, а також із-за кордону разом  вирушать у дводенний піший путь, щоб у спільній молитві в дусі віри, надії та любові  принести хвалу Унівській чудотворній іконі Матері Божої, празник якої відзначатимуть тими днями.

 

Проща розпочнеться 18 травня, о 7.00,  Божественною Літургією в храмі Святого архистратига Михаїла, що на вулиці Винниченка у Львові, та продовжиться пішою ходою до Унева. Колону супроводжуватиме медичний персонал, працівники МВС та велогрупа. Маршрут прощі пролягатиме через с. Романів, де буде ночівля прочан. Прибуття до обителі заплановане на 19 травня, увечері. Далі будуть нічні чування, які триватимуть до ранку: молитви, сповідь, благословення чудотворною іконою, похід зі свічками на Чернечу гору. У неділю, 20 травня, проща закінчиться Архиєрейською Літургією та повним відпустом.

 

Прочани повинні  взяти зі собою намет, спальний мішок та килимок, дощовик, змінне взуття, теплий одяг. У рюкзак бажано покласти молитовник, вервицю, ліхтарик, панамку, медикаменти, ложку, миску і горнятко. Важкі речі везтиме автомобіль.

 

Департамент інформації УГКЦ

Джерело:www.ugcc.lviv.ua