//

Щорічна Конференція Вищих Настоятельок Жіночих Чернечих Інститутів РКЦ

17-20 квітня пройшла щорічна Конференція Вищих Настоятельок Жіночих Чернечих Інститутів в мальовничій місцевості с. Язлівці. Темою зустрічі була, як уже зазначалось раніше, Нова Євангелізація.

 

Сестри чудово провели час, збагатились духовно через глибокі конференції Владики Віталія Скомаровського, та через особисте ділення тим, як вони особисто, та у своїх згромадженнях свідчать про живого Ісуса. Також сестри мали можливість поклонитись мощам бл.Марцеліни Даровської і відвідати музей присвячений їй, в якому сестри, наче повернулися у той час, коли жила бл. Марцеліна, пройшли сторінками її життя, продивившись численні фото та прочитавши до них детальний опис.

 

19 квітня  відбулися вибори нового уряду.

 

Головою Конференції обрано  с.  Анну Кліпацьку (Гоноратка).

Заступником  с. Марту Пшивара (Вербістка)

До складу Ради Консульти ввійшли:

-          с. Тереса Іван (Урсулінка СІК)

-          с. Регіна Ходаківська (Серцянка)-

-          с. Домініка Грумницька (Бенедиктинка Місіонерка)

Секретар с. Рената Нуцковська.

 

20 квітня Службу Божу очолив Архієпископ Петро Мальчук.  «Головна відповідальність за Євангелізацію лежить на Святому Духові. Наше завдання бути відкритими і уважними на Його натхнення», - сказав архієпископ Петро. Важливо, щоб кожна сестра жила харизмою своїх засновників, а це буде проявлятися в житті.  Архієпископ зазначив також, що в часі приготування до Євхаристійного Конгресу Церква в Україні очікує від Сестер більш свідомої молитви перед Євхаристійним Ісусом.

 

с. Рената Нуцковська

Католицький Медіа - Центр