//

Нунцій в Бахрейні закликає до миру та діалогу

Апостольський нунцій в Бахрейні, архиєпископ Петер Раїч, закликав до миру і діалогу в країні. Напередодні недільного етапу "Формули 1" в Бахрейні спалахнули протести і безлад. "Насильство не повинно вийти з-під контролю, його потрібно зупинити", - заявив він в інтерв'ю радіо Ватикан. "Ми виступаємо за мир і проти насильства - при будь-яких обставинах. Ми за діалог між різними групами в країні для досягнення порядку, миру і взаємної поваги для всіх ", - сказав Апостольський нунцій.


Напруженість в Бахрейні, що виникла під час так званої "арабської весни", повернулася назад, повідомив ватиканський дипломат, який родом з Хорватії і представляє Святий Престол в Кувейті, Ємені, Катарі, Об'єднаних Арабських Еміратах і, як делегат, на Аравійському півострові. Приводом для протестів став конфлікт між сунітською королівською сім'єю і шиїтською більшістю.


З 800 тис. жителів королівства близько 80 тис. є католиками, повідомив архиєпископ. Вони не були втягнуті в конфлікт, їх ситуацію можна охарактеризувати як позитивну. "Поки що на них, слава Богу, не робилося ніякого тиску і не створювалося труднощів. Їх цінують у суспільстві ", - повідомив архиєпископ Раїч.

 

За матеріалами radiovaticana.org