//

Програма богослужінь Папи Бенедикта XVI на квітень-червень 2012

У Ватикані оприлюднено програму богослужінь за участю Папи Бенедикта XVI на найближчий період.

 

Так, 29 квітня, коли за новим стилем припадатиме IV Неділя Пасхи, яка в латинському обряді називається «Неділею Доброго Пастиря» і в яку відзначається Всесвітній День молитви за покликання, Єпископ Риму очолить Службу Божу в базиліці Святого Петра у Ватикані, під час якої уділить священичі свячення.

 

Через два тижні, 13 травня, Папа здійснить чергову душпастирську подорож в межах Італії, відвідуючи Ареццо, Ла Верну та Сан-Сеполькро, що розташовані в центральноіталіському регіоні Тоскана. А в Неділю П’ятидесятниці за новим стилем, 27 травня, Святіший Отець очолить Євхаристійне богослуження в базиліці Святого Петра у Ватикані.

 

Перші дні літа, від 1 до 3 червня, Бенедикт XVI перебуватиме в Мілані на півночі Італії з нагоди VII Всесвітньої зустрічі сімей. А вже у четвер, 7 червня, з нагоди урочистості Найсвятіших Тіла та Крові Христових, очолить Службу Божу в Папській базиліці святого Івана на Латерані, після якої – Євхаристійну процесію до Папської Базиліки Santa Maria Maggiore, яка завершиться благословенням Найсвятішими Тайнами. У п’ятницю, 29 червня, коли за новим стилем припадатиме свято Апостолів Петра і Павла, Римський Архиєрей очолить Службу Божу у Ватианській базиліці, під час якої накладе паллії на митрополитів, призначених протягом останніх 12-ти місяців.

 

Джерело: Радіо Ватикан