//

Влада Хорватії дослухалася до думки представників релігійних організацій

Як вже повідомлялося, хорватська влада планувала прийняти закон про штучне запліднення за допомогою пришвидшеної процедури, без широкої суспільної дискусії. Проти цього виступили представники 11 найбільших релігійних організацій країни. Широкий суспільний резонанс справи та тиск релігійних організацій змусив владу відмовитися від спроб протягнути цей закон на скору руку.

 

Як заявив міністр охорони здоров’я Республіки Хорватія Райко Остоїч, Уряд Хорватії, який ініціював даний законопроект, переводить його у нормальну процедуру прийняття, яка включає також і широку суспільну дискусію з даного питання.

 

Як повідомляє «Portal Glas Koncila», на прес-конференції з нагоди завершення 44 пленарного засідання Хорватської єпископської конференції єпископ Кирку преосвященний владика Вальтер Жупан, голова Ради за життя і сім’ю Хорватської єпископської конференції виразив задоволення з цього приводу. Також, зазначив Владика Жупан, Уряд Хорватії планує вийти з новим законопроектом Сімейного кодексу, у прийнятті якого, як сподівається Владика,  хорватська влада враховуватиме позиції християнських церков та спільнот.

 

У цей же ж час, як повідомляє «Večernji list», представники ліберального лобі виражають велике незадоволення з приводу того, що Уряд відмовився від пришвидшеної процедури прийняття цього закону та «піддався тиску релігії».