//

Папська Біблійна Комісія готує новий документ про натхнення і правду

У Ватикані готується документ про натхнення і правду у Біблії, який готує Папська Біблійна Комісія на своїй щорічній пленарній сесії.

 


Документ складатиметься з трьох частин, над ним працює двісті біблістів. «У першій частині стараємося відповісти на питання, що таке натхнення? Перш за все звертаємо увагу не те, яким чином слово, записане на картах біблійних книг, походить від Бога так, що в часі Літургії зі стопроцентною певністю можемо сказати, що це не лише «слово Боже», але і «слово Бога», слово, яке нині приходить від Бога до нас і одночасно нам його об’являє» - підкреслив член Папської Біблійної Комісії о.проф.Генрик Вітчик.

 


У другій частині документу біблісти займуться правдою Святого Письма: «Прагнемо звернути увагу на те, що головне послання всіх біблійних книг стосується Господа Бога, Його особи, але завжди у відношенні до людини. Це відношення спасіння. Підкреслюємо, яким чином, починаючи від сотворення, через Вихід, діяння пророків, мудреців, псалмістів і остаточне діяння Христа і Апостольської Церкви, Бог виходить напроти людини, історія якої – як говорить один з учасників нашої сесії – є практично історією гріхів. А Бог протягом віків прагне до зміни людини. Це базове послання Святого Письма – правда про Бога».

 


Третя частина документу присвячена різного роду викликам, які несе з собою Святе Письмо: «Маємо справу з Божим Словом, яке прийняло вигляд людських слів різних епох. Йдеться про людей різної вразливості, які користувались інтуїціями, які не були досконалими. Наша сьогоднішня вразливість, сформована Ісусом Христом і Його об’явленням, є безкінечно досконаліша. Тому деякі сторінки Старого Завіту викликають поважні питання у сучасної людини. Хочемо власне на ці важкі питання відповісти прозоро, переконливо і одночасно доступно для пересічного читача» - прокоментував професор Вітчик.


Зустріч Папської Біблійної Комісії завершується у Ватикані 20 квітня.

 

За матеріалами: radiovaticana.org