//

Віра в Бога найсильніша на Філіппінах, найслабша – у колишній Східній Німеччині

Дослідження релігійної віри 30 націй, проведене Національним Центром Дослідження Громадської Думки Університету Чикаго показало, що «країнами з високим рівнем атеїзму (і низькою вірою) є, як правило, колишні соціалістичні держави і країни у північній Європі».

 


«Країнами з низьким рівнем атеїзму та сильною релігійною вірою є, як правило, католицькі суспільства, особливо країни, що розвиваються, плюс США, Ізраїль і Кіпр» - заявляють дослідники. «У випадку Польщі сильний католицизм є козирем порівняно з секуляризуючим впливом соціалізму».

 


«З 1991 по 2008 рік Ізраїль, Росія і Словенія демонструють послідовний рух до більшої віри, - вважають дослідники, - в той час як десять країн показують послідовне зменшення віри (Австралія, Австрія, Східна Німеччина, Великобританія, Ірландія, Нова Зеландія, Північна Ірландія, Норвегія і Польща)».

 


«Сильно віруючих є від 60% на Філіппінах до 2,5% у Східній Німеччині, в той час як переконаних атеїстів від 0% на Філіппінах до 46% у Східній Німеччині» - також показало проведене дослідження.

 

За матеріалами: catholicculture.org