//

Кардинал Барселони взяв участь у Великодньому Богослужінні, що відбулося в парафії УГКЦ Святої Моніки

На цьогорічне Великоднє Богослужіння в парафії Святої Моніки в Барселоні зібралося близько тисячі українців-греко-католиків із різних куточків країни. Найбільшою несподіванкою для всіх було те, що особисто прийшов на Божественну Літургію Архиєпископ Барселони кардинал Луїз Мартінез Сістак, аби розділити радість Христового Воскресіння з українцями. Про це повідомляє прес-служба УГКЦ у Барселоні.

 

У своєму привітанні до вірних УГКЦ кардинал наголосив на тому,що Католицька Церква в Каталонії буде намагатися робити все, щоб українці почувалися тут як вдома. Архиєпископ Сістак також згадав про свій незабутній візит в Україну, який відбувся на запрошення Блаженнішого Святослава. "Я бачив віру  численної української молоді в Зарваниці, тому для мене важливо, щоб ви цю віру зберегли тут, в Каталонії", - наголосив кардинал. Він також повідомив, що офіційно запросив Блаженнішого Святослава до Барселони, щоб спільно із Главою УГКЦ відслужити Божественну Літургії у величному храмі Саграді Фамілії для всіх українців, які проживають у Каталонії.

 

На завершення диякон Роман Шимон подякував Архиєпископу словами Блаженнішого Святослава, який у своїй проповіді на Всеукраїнській молодіжній прощі в Зарваниці сказав кардиналові:"Ваша Еміненціє, дякую вам за те, що ви є батьком для українців в Барселоні...".

 

По завершенні Божественної Літургії о. Гектор Зімер та о. Йосиф Казанова освятили пасхальні кошики, а молодь парафії водила гаївки.

 

Департамент інформації УГКЦ