//

Найвпливовіший хорватський католицький тижневик: лівий екстремізм – також зло

Найвпливовіший хорватськомовний тижневик «Glas Koncila», який користується популярністю серед католиків не лише Хорватії, але й Боснії і Герцеговини, Чорногорії та Сербії, виразив занепокоєння зростанням лівого екстремізму в Хорватії.

 

З одного боку, коментує тижневик, необхідно боротися проти правого екстремізму, але й залишати без уваги лівий екстремізм, який є не менш небезпечним від правого – це злочинне недбальство. Будь-який екстремізм, незалежно від його кольору та політичної орієнтації – це зло і небезпека для суспільства.

 

Хорватська поліція заборонила маніфестацію правих екстремістів у Загребі. Але жодним чином не зреагувала на акції організації «Crvena akcija» (Червона акція), яка користується широкою підтримкою у хорватських ліберальних ЗМІ. Що більше, ця екстремістська організація, яка підтримує стосунки з лівими партизанами у деяких країнах і яка приймала участь у нападі на грецьке посольство у Белграді (Сербія), отримує підтримку та рекламу з боку хорватських ЗМІ.

 

На думку тижневика, влада мала би поборювати не тільки правий екстремізм, але й лівий, який є не менше, якщо і не більше, небезпечним від екстремізму правої орієнтації.

 

За матеріалами glas-koncila.hr