//

Митрополит Львівський відвідав храм Воскресіння Христового

«В нас на парафії є добрий звичай. Кожного року храмовий празник ми святкуємо разом з Високопреосвященним владикою Ігорем, і коли той звичай довго триває він перетворюється в традицію. – Сказав о. Сергій Швагла, адміністратор храму Воскресіння Христового (м. Львів, вул.. Городоцька, 319а) у Світлий вівторок, 17 квітня 2012 р. по завершенні Архиєрейської Божественної Літургії з нагоди храмового празника, яку очолив Високопреосвященніший Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор. – Є дуже добре для парафії,  – додав о. Сергій – коли приїжджає правлячий Архиєрей, він як батько приходить до своїх дітей, приходить і молиться за них, випрошуючи всіх ласк в Небесного Отця, які є необхідні у цьому світі» – завершив пресвітер.

 

Разом з Архиєрем у цей святковий день молились велика кількість священнослужителів, не лише із залізничного протопресвітерату, до якого належить ця парафія, а й з сусідніх деканатів, троє дияконів, міський голова Львова Андрій Садовий, представники місцевої та обласної влади та чисельні гості цього святкування.

 

У своїй проповіді під час Літургії Високопреосвященніший владика, звертаючись до слів сьогоднішнього євангелія ( Лк. 24, 12-35) сказав, що "Два учні Христові, як описує святий апостол Лука у Євангелії, віддалялися у великому розчаруванні та безнадії із Єрусалиму. Вважали, що усе втрачено, хоч їхні цілі не були високими, бо вони сподівалися лише фізичного визволення ізраїльтян. А Христос такого не обіцяв й не проповідував, бо він прийшов спасати людей від гріха і вчинити їх щасливими у вічності".

 

Після закінчення Архієрейської Божественної Літургії, адміністратор храму подякував в першу чергу Архиєреєві за його візит та молитви, відтак усім священнослужителям, які так чисельно прибули на це торжество, меру м. Львова, представникам влади, усім парафіянам та гостям храму за спільну молитву і побажав радісного продовження Великодніх свят.

 

Опісля, владика окропив свяченою водою усіх вірних присутніх у храмі, та сакральні речі принесені парафіянами.

 

Роман Соколенко,

прес-служба Львівської Архиєпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ