//

Тижневий огляд: переслідування християн (09.04-15.04)

9 квітня повідомляється, що дуже складні дні переживають католики в Китаї. Перед Великодніми святами комуністична влада Китаю зорганізувала масові арешти єпископів і священиків катакомбної Церкви.


В'єтнамська влада перешкоджає доступу до католицької церкви, навіть під час свят. В єпархії Контум, в центральній частині країни святкування  Великодня були проведені в приватних будинках або на вулиці.


У четвер 5 квітня після проведення дводенного семінару на тему застереження перед релігійними віруваннями, представники влади Лаосу конфіскували і опечатали церковне приміщення на півдні країни.


За даними 10 квітня читаємо, що християнська церква та кладовище в місті Керман, що на південному сході Ірану, були знесені, як повідомила іранська християнська агенція новин.


11 квітня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що не виправдалась надія на те, що "арабська весна" приведе до поліпшення становища християнських церков в країнах Близького Сходу і Північної Африки. Більше того, переслідування християн посилилося і вперше за останні 2000 років виникла реальна загроза зникнення в цьому гігантському регіоні церков, що стояли біля витоків християнства.


Неважко було передбачити, що у Великдень у Нігерії можуть відбуватися терористичні атаки, тому що в країні всюди доступні вибухові речовини, а уряд не може впоратися з ситуацією.


12 квітня повідомляється, що "Знаком Воскресіння" було названо в Пакистані повторне відкриття школи, якою опікуються католицькі монахині. Комплекс, призначений для дівчаток, знаходиться в долині Сват біля кордону з Афганістаном.


У Тунісі тривають напади невідомих осіб на немусульманські місця поклоніння. Нещодавно ціллю нападів став православний храм, російська школа при церкві та християнський цвинтар.


Група ісламських бойовиків обезголовила християнського лідера в Малі і погрожує розправитись таким чином з усіма християнами регіону.


Католицький священик Сізіракант Сбханайяк зі села Сукенанда (район Кандхамал індійського штату Орісса), заявив про напади і насильство, що сталися під час Страсного Тижня.


Тривають антихристиянськи чистки на окупованій Туреччиною північній частині Кіпру. Одному з місцевих єпископів відмовили у в'їзді до своєї єпархії.