//

Лондон: настоятель і парафіяни перейшли в Католицьку Церкву

На півдні Лондона майже половина англіканської громади з її пастором перейшли в Католицьку Церкву. 63-річний священик Дональд Мінх'ю з Кройдану вийшов з Англіканської Церкви в знак протесту проти священичих та єпископських свячень жінок, повідомляє "The Daily Telegraph". 70 членів спільноти, майже половина парафіян, підтримали його. Зараз вони знаходяться в повному сопричасті з Католицькою Церквою. Обряд прийняття здійснив колишній англіканський єпископ, а нині католицький священик, о. прелат Джон Бродхерст.

 

Мінх'ю сказав газеті, що "в Англіканській Церкві після певного Синоду, людина більше не знає, у що вірити. Що було зрозумілим 30 років тому, перестало бути таким ". Священик і овдовілий батько чотирьох дітей, протягом року приймав це рішення. За словами Мінх'ю, його навіть не стримало те, що через перехід в католицизм він буде позбавлений пенсії в  розмірі 14 тис. євро на рік. Священик позитивно відгукнувся про англіканське керівництво, яке не перешкоджало його рішенню.

 

Папа Бенедикт XVI в листопаді 2009 р. дав можливість віруючим англіканської традиції колективно або індивідуально переходити у повне сопричастя з Католицькою Церквою, зберігаючи в значній мірі свої традиції. Понтифік дав можливість створення окремих структур для конвертитів, які називаються Песональними ординаріатами.

 

За матеріалами radiovaticana.org