//

"L'Osservatore Romano" про успішний початок дипломатичної місії нового нунція в Ірландії

Святий Престол відзначає позитивну реакцію в Ірландії на діяльність нового Апостольського нунція. Засоби масової інформації в країні в позитивному дусі  повідомляють про початок дипломатичної місії архиєпископа Джона Чарльза Брауна. Про це  пише сьогоднішня "L'Osservatore Romano". Диппредставник Святого Престолу вже вручив вірчі грамоти Президенту Ірландії Майклу Хіггінсу. Під час церемонії відбулася бесіда, охарактеризована  нунцієм як "сердечна". Хіггінс висловив упевненість в "добрих  дипломатичних відносинах" між Святим Престолом та Ірландією. В центрі уваги були питання "громадських і церковних інтересів".

 

Архиєпископ Браун, уродженець Нью-Йорка, був призначений новим Апостольським нунцієм в Дубліні  Бенедиктом XVI в листопаді 2011 р. Раніше Браун працював в Конгрегації віровчення. Його попередник в Ірландії, італієць, архиєпископ Джузеппе Леанца, після напруженої ситуації, що склалася в липні 2011 р., був відкликаний до Ватикану для консультацій, а потім у вересні призначений диппредставником Святого Престолу в Чеській Республіці.

 

Треба зазначити, що "L'Osservatore Romano" дуже широко повідомляє про початок дипломатичної діяльності нового нунція. Зазвичай в таких випадках, у ватиканській газеті є лише коротке повідомлення.

 

За матеріалами radiovaticana.org