//

Папа зустрівся із керівником UNAIDS

Під час загальної аудієнції середи Папа Бенедикт XVI зустрівся із главою організації UNAIDS. Пан Мішель Сідібе подякував Папі за участь католицьких інституцій в боротьбі із поширенням ВІЛ/СНІДу та за допомогу для мільйонів хворих на ці недуги.


В свою чергу Бенедикт XVI закликав пана Сідібе, котрий походить з Малі і є виконавчим директором цієї програми ООН, щоб до 2015 року вдалося стримати поширення цієї інфекції серед дітей.


UNAIDS має намір зосередити свою діяльність на 22 країнах, в котрих доходить до 90% усіх заражень серед наймолодших. У цій боротьбі стратегічним партнером виступає Католицька Церква, і тому пан Сідібе також зустрівся із генеральним секретарем «Caritas Internationalis» Мішелем Рой.


Як інформує Радіо Ватикану, католицькі установи на всіх континентах надають медичну опіку 25 відсоткам зараженим цим вірусом. До них входять 5 тисяч лікарень, 18 тисяч аптек і 9 тисяч сиротинців. Відповідно до даних Всесвітньої організації здоров’я (WHO), в деяких країнах Африки хворі на ВІЛ/СНІД в 30, а то й 90 відсотках можуть розраховувати лише на допомогу релігійних установ.