//

Пакистанський священик відкрито виступив проти насильства над жінками

Священик з Конгрегації отців Камільянів у Пакистані відкрито виступив проти насильства над жінками в цій країні, в тому числі проти явища так званих «вбивств честі». За словами о. Муштака Ан'юма, Пакистан «є однією з найбільш небезпечних країн у світі для жінок». «Тут потрібні дуже серйозні заходи, які можуть зупинити всі види насильства щодо жінок», – заявив священик агентству «Fides». Останні дані Комісії з прав людини в Пакистані свідчать, що зростають вбивства жінок, які здійснюють їхні чоловіки або родичі чоловічої статі.


У 2011 р. стало відомо про 943 випадки, коли пакистанських жінок вбивали в результаті нібито заподіяння ганьби для своїх сімей, так звані «вбивства честі». У деяких випадках жінок перед вбивством ґвалтували.

 

У 2011 і 2012 роках парламент Пакистану прийняв закони, спрямовані на припинення дискримінації жінок, такої як примусові шлюби або передача у спадок.

 

Але, як зазначив отець Ан'юм, насильство розглядається в Пакистані як особиста справа кожного в родині, а не як злочин. Насильство щодо жінок також залишається безкарним в багатьох випадках, якщо його вчинив родич чоловічої статі.

 

За матеріалами radiovaticana.org