//

Північна Корея: 100-та річниця від народження Кім Ір Сена – день посту та молитви

15 квітня Північна Корея святкуватиме соту річницю від народження свого засновника – Кім Ір Сена. Міжнародна християнська організація Open Doors, яка допомагає переслідуваним християнам в усьому світі, запланувала з цієї нагоди проголосити день молитви і посту за Північну Корею. У цій країні християн вважають ворогами держави і народу; їх жорстоко переслідують та знищують.

 

З нагоди ста років від народження «Вічного Президента», як тут називають Кім Ір Сена, засновника тоталітарного режиму на Корейському півострові, влада запланувала грандіозне святкування. Паради, виставки, спортивні змагання, військові демонстрації відбуватимуться не лише в столиці, але і по всіх містах країни. Для сотень тисяч християн (за підрахунками Open Doors у Північній Кореї живе від 200 до 400 тис. послідовників Христа) цей час є особливо небезпечним. Експерт Open Doors, Томаш М. Корчинський пояснює: «Віруючі, визнаючи Бога, відкидають культ поклоніння людині, який запанував у всій країні. Кожен кореєць повинен поклонитися перед статуєю Кім Ір Сена. В цій країні і надалі здійснюється культ поклоніння династії Кімо. Якщо християнин не поклониться перед статуєю, то він наражає на смерть не лише себе, але і всю свою сім’ю і навіть членів Церкви. Це є великим випробуванням віри.»

 

Як повідомляє radiovaticana.org, у християнське середовище, приховане в катакомбах, проникли шпигуни та інформатори. Багато християн схопили і вони будуть повішані. Їхні рідні до третього покоління потраплять у трудові колонії, які насправді є таборами смерті, подібно як за часів нацизму. «За повідомленнями Open Doors, в цій країні є близько 30 таких таборів, в яких перебуває 50 - 70 тис. християн. Це місця страти. Християн туди відправляють, щоб вони померли від фізичного виснаження через важку працю, від тортур, чи навіть медичних експериментів. У Північній Кореї панує безжальна і жорстока система управління, побудована на таємній поліції, агентах безпеки, інформаторах та секретних співпрацівниках для викриття «релігійних злочинців», як вони називають християн», - додає Корчинський.

 

За 10 років Північна Корея відкриває Світовий Список Переслідувань Open Doors – список країн, у яких найжорстокіше поводяться з християнами. Ще на початку ХХ ст. столиця Кореї, Пхеньян, була відомою як «Східний Єрусалим», через велику кількість церков та розвиток християнства. Сьогодні ж, кілька церков служать вітриною так званої «релігійної свободи», для того, щоб заспокоїти туристів із Заходу.