//

Глава УГКЦ зустрівся із представниками студентських товариств «Обнова»

10 квітня 2012 року в Патріаршому центрі в м. Києві відбулася зустріч Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука) із представниками секретаріату Федерації українських католицьких академічних і студентських товариств «Обнова» та духівниками кожного осередку, - повідомила Олена Бідованець, президент Федерації.

 

Передусім учасники зустрічі висловили вдячність Блаженнішому Святославу за його нещодавній візит до м. Тернополя. Відтак представники «Обнови» запросили Главу УГКЦ відвідати молодь і в інших містах. Зокрема, представники Чернівецького товариства запросили його на конференцію «Роль мирянина в Церкві», яка відбудеться в останні дні жовтня 2012 року.

 

Крім того, київські обновляни поділилися із Блаженнішим Святославом звісткою про організацію першого Фестивалю етнічної та сучасної культури під назвою «Обнова», що пройде 19 травня в м. Вишневе (передмістя Києва). У програмі фестивалю: екуменічна молитва за українську молодь, виступи професійних виконавців, виставка-продаж виробів народних майстрів, дитячий майданчик, мистецькі майстер-класи.

 

На зустрічі звучали думки щодо проекту створення єдиного молодіжного простору, про який йшлося на зустрічі 24 березня в м. Львові. Говорили про перші ініціативи «Обнови» в рамках цього проекту, готовність і потребу молоді працювати в одному ритмі із Церквою, відкриватися одне до одного тощо.

 

Звертаючись до учасників зустрічі, Глава Церкви наголосив на тому, що треба намагатися жити в ногу з часом, при цьому зберігаючи міцний стержень. «Завданням "Обнови" є розпізнати виклики, які світ ставить перед молодою особою, і вміти гідно на них відповідати», - наголосив Блаженніший Святослав і закликав бути активно присутніми в житті суспільства.

 

На завершення Предстоятель УГКЦ закликав молодь довіряти Церкві, «навіть тоді, коли чогось не розуміємо», і молитися за Церкву, її керівників. «Молитва – це дихання душі, говорив св. Августин, а ми маємо дихати в унісон зі своєю Церквою, бо лише Христос може запевнити людині повноту життя, свободу від минущого та внутрішню красу і чистоту», - завершив Блаженніший Святослав.

 

Департамент інформації УГКЦ

Довідка:

Федерація є об’єднанням студентських та академічних товариств «Обнова» і центральною зв’язковою ланкою для спільних дій всередині та ззовні товариств. Основне завдання Федерації – координація діяльності та сприяння розвиткові обновлянського руху і його представництва в Церкві й суспільстві, забезпечення дотримування «Основних Принципів», зв’язків з Патріархом та Священним Синодом УГКЦ, спілкування із міжнародними братніми організаціями.