//

Вийшла книга про чуда Івана Павла ІІ, які відбулись ще за його життя

Зцілення хворих на лейкемію з Мексики і прозріння священика церкви Санта-Марія деі Монті –  це лише деякі чуда, які описує німецький ватиканіст і журналіст Андреас Енгліх, які відбулися ще за життя Івана Павла II.


Книга «Уздоровитель», яку видали в Польщі, вже 17 квітня буде доступна у книгарнях. У ній німецький журналіст описує кілька надзвичайних подій, пов'язаних з особистістю польського Папи, які  Іван Павло II не розголошував: не хотів, щоб про них говорили чи писали. «Іван Павло II давав зрозуміти, що те, що відбувається навколо нього, не є його роботою, а самого Бога», – пише автор книги.

 

Андреас Енгліх упродовж 20 років супроводжував Івана Павла II в його подорожах як німецький кореспондент Ватикану. Саме тоді він і зібрав усю інформацію про зцілення, які відбулися за життя Папи. Ці свідчення не можуть розглядати як докази під час канонізаційного процесу Папи Римського Івана Павла II (потрібно, щоб чудо сталося після смерті кандидата на святість), але особи, які зцілилися, переконані, що саме заступництву Святішого Отця завдячують повернення здоров'я.

 

Енгліх описує прозріння священика церкви Санта-Марія деі Монті, зцілення від лейкемії хлопчика у мексиканському Сакатекасі та одужання повністю паралізованого хлопчика з черепно-мозковою травмою, який виздоровів наступного дня після візиту Івана Павла II на острів Санта-Люсія, що на Карибах, 1986 року.

 

Автор книжки пообіцяв у 1999 році, що допоки Папа живий і ще кілька років після його смерті не писатиме про надприродні події, що відбувалися в присутності Папи Івана Павла II.


Його книга «Der Wunderpapst» була опублікована в Німеччині у 2011 році – через шість років після смерті Папи. Саме її тепер переклали на польську.

 

Андреас Енгліх визнає у своїй книзі, що коли він почав працювати у Ватикані, вважав Папу непримиренним моралістом. Журналіст не згоджувався з позицією Церкви щодо питань цнотливості до шлюбу, контрацепції та гомосексуалізму, але спостерігаючи за Іваном Павлом II став його прихильником. «Кароль Войтила на моїх очах змінював світ – на краще», – пише він.

 

Значна частина книги є описом того, як за часів Івана Павла II змінився Ватикан і образ Папи: саме цей Святіший Отець, на думку автора, показав, що він людина, як і всі інші.

 

За матеріалами: wiara.pl