//

Освячення наріжного каменя для будівництва нового храму в смт. Янів

Незабутнім став день цьогорічного свята Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці, для мешканців смт. Янів, що на Яворівщині. Позаяк, саме 7 квітня 2012 року, Високопреосвященний Архиєпископ Ігор, митрополит Львівський, освятив наріжний камінь під забудову нового храму для потреб греко-католицької громади Янова. Чисельна громада вірних, меценати майбутнього храму та керівництво селища Янова зібралась на спільну молитву на місці виділеному депутатами селищної ради під новий храм УГКЦ, який невдовзі повстане на честь Зіслання Святого Духа.

 

Варто зазначити, що вісім років поспіль, спільнота УГКЦ молиться у римо-католицькому храмі Пресвятої Трійці. Настоятель якого о. Адам Літвіц із розумінням віднісся до складної ситуації греко-католицької спільноти і люб’язно погодився на почергові богослужіння у храмі. До цього вірні УГКЦ молились під відкритим небом (біля статуї Божої Матері смт. Янова), відколи у столітньому храмі Вознесіння ГНІХ (смт. Янів) моляться прихильники лефевристського руху, які під проводом о. Василя Ковпака відійшли від УГКЦ - повідомив присутнім о. Іван Нижник, протопресвітер Янівського протопресвітеріату УГКЦ.

 

«Щоб якомога швидше збудувати храм необхідна лепта кожного з вас, тут присутніх і тих, що через поважні причини не прийшли сьогодні, - наголосив Високопреосвященний владика Ігор, у проповіді під час чину освячення каменю, «хто спроможний хай докладеться фінансовою допомогою, хто може фізичною працею, бо ж будівництво храму це спільна справа, тому хай Дух Святий просвітить кожного з нас і провадить у виборі посильної допомоги для загального добра і на славу Божу» - завершив митрополит.


Прес-служба Львівської Архиєпархії