//

В Єгипті вбивають християнство

«Арабська весна» розчарувала християн цього регіону – так становище послідовників Христа після суспільних протестів та політичних змін у Єгипті прокоментував глава Коптської Церкви в Німеччині єпископ Анба Даміан.

 

В інтерв'ю для журналу «Der Kirchentag» єрарх заявив, що «ситуація християн сьогодні, гірша, ніж будь-коли раніше».

 

«Складається враження, що християн будуть систематично видаляти з арабського світу», – сказав єпископ Даміан  та описав особливості драматичного становища жінок в Єгипті. «Ті жінки, що носять замість хустки хрест на грудях, у великій небезпеці. Відвідування церкви може для них скінчитися смертю», – заявив коптський єпископ.

 

На його думку, це скандал, що в Єгипті протягом багатьох років безперервно здійснюються напади на церкви, сім’ї та окремих осіб, а винних не карають, якщо виявляється, що вони мусульмани. Копти спробували опиратися переслідуванням, «уряд намагався заспокоїти нас. Але пізніше з'ясувалося, що влада сама були залучена до цих нападів», – сказав єпископ.

 

Глава Коптської Церкви в Німеччині поновив своє звернення до Європейського Союзу, щоб там враховували цю ситуацію, коли передаватимуть фінансову допомогу до Єгипту: «Європа повинна говорити на одній мові і вимагати захисту меншин. Не може бути так, щоб на очах світу Єгипет вбивав власне християнство».

 

Єпископ Даміан неодноразово закликав уряд Німеччини змінити ставлення до влади в Єгипті. Німецькі політики, однак, вказують на проблеми перехідної влади і конституції, яка захищає найперше послідовників ісламу.

 

За матеріалами іnfo.wiara.pl