//

Великобританія: спільні ініціативи католиків і англікан

Представники Англікансько-католицького комітету Великобританії повідомили, що темою наступної зустрічі стане євангелізація в країні, яка стає все більш секуляризованою. Більше того, ця проблема буде в центрі роботи комітету протягом наступних п'яти років. Діяльність цього органу була відновлена ​​недавно, його мета полягає у розвитку діалогу між двома конфесіями. В останньому випуску  "L'Osservatore Romano" відзначено, що кілька днів тому члени комітету зібралися в Кентерберійському соборі, щоб визначити програму спільної діяльності та ряд тем, що представляють особливий інтерес в екуменічній діяльності, особливо питання про те, як віруючі двох конфесій можуть давати спільне свідчення в публічних дебатах щодо суспільного добробуту в країні, а також соціальних і етичних питань.

 

Католицький архиєпископ Бірмінгему Бернард Лонг, який є співголовою комітету, висловив вдячність за роботу, яку члени органу хочуть виконати в майбутньому з метою "знаходження нових шляхів до єдності".

 

Англікансько-католицький комітет Великобританії був заснований в 1974 р. У його склад входить по 10 представників кожної з конфесій.

 

За матеріалами radiovaticana.org