//

Кардинал Торан: Бенедикт ХVI стурбований ситуацією в Нігерії

Кардинал Жан Луї Торан, голова Папської ради з міжрелігійного діалогу, перебуває з 10-денним візитом в Нігерії. 25 березня єрарх взяв участь у зустрічі, яку організував архиєпископ Джос Ігнатій Каігама, голова Конференції єпископів Нігерії. У своєму виступі ватиканський єрарх висловив заклопотаність Бенедикта ХVI ситуацією в Нігерії, особливо в Джос, столиці штату Плато. Тут відбулися криваві зіткнення на релігійному та національному ґрунті. Єрарх зазначив, що "якщо хтось сповідує іншу релігію, я повинен зрозуміти це і мати повагу до релігії цієї людини і до неї особисто. Але ця людина, в свою чергу, також повинна поважати і розуміти мене і те, що сповідує моя релігія ". На думку кардинала Торана, це є основою людського співіснування.

 

У свою чергу архиєпископ Каігама підкреслив, що єдність є необхідним фундаментом для мирного співіснування народу і розвитку країни. Єрарх зазначив, що зусилля релігійних і політичних лідерів країни і жителів Джос чітко показують, що населення штату Плато хоче жити разом у мирі та гармонії. Архиєпископ наголосив на необхідності діалогу між релігійними лідерами і простими людьми. Це, на його думку, єдиний спосіб знайти рішення етнічно-політичних і релігійних проблем в штаті Джос і всій країні.

 

У зустрічі з кардиналом Тораном взяли участь також лідери місцевих ісламських громад, які підкреслили необхідність спільного пошуку шляхів мирного співіснування.

 

За матеріалами radiovaticana.org