//

В Єгипті салафіти розгромили коптську церкву

В єгипетській провінції Мінья салафіти розгромили коптську церкву.

 

Протоієрей Ангелос Наїм, настоятель церкви Пресвятої Діви Марії і св. Павла в Кедуані, в інтерв'ю руху «Єгипетські копти» розповів, що храм був єдиною коптською культовою спорудою на 4 села, в яких проживає близько 5 тис. християн. При храмі була недільна школа для дітей, курси з вивчення Біблії для дорослих, навчання грамоті , проводили мовні, комп'ютерні заняття.

 

Натовп салафітів розбив залізні ворота і увірвався до церкви після здійсненої  там панахиди. Вівтар зі священним книгами був зруйнований, ікони спалені, лавки і інші предмети, що знаходилися в церкві, викинуті з храму.

 

Поліція приїхала вже після того, як церква була розгромлена, і заарештувала ... 4 коптів - служителів церкви. Ніхто з екстремістів за грати не потрапив.

 

Відносини між мусульманською і коптською громадами в Єгипті почали загострюватися в 1970-их рр.. з приходом до влади президента Садата, який проводив політику «ісламізації зверху». Після повалення режиму президента Мурабака і приходу до влади радикальних ісламських партій різко збільшився рівень антихристиянського насильства. Зі смертю глави Коптської Церкви Папи Шенуди III перспективи коптів у Єгипті, на думку аналітиків, залишаються досить невизначеними.

 


За матеріалами www.sedmitza.ru