//

У Львові стартують школи писанкарства

У Львові кожен зможе навчитися малювати писанки. У місті стартували школи писанкарства. Вони навчатимуть дітей малювати писанки, щоб підготуватися до Великодня, який будуть святкувати 15 квітня. Участь у навчанні можуть брати всі охочі діти шкільного віку. Для цього їм слід завітати на заняття шкіл писанкарства, які відбуватимуться у гуртках УДЮМКів у всіх районах Львова управління сім’ї, молоді та спорту.

 

    Зображення і узори, що на писанках, дуже різноманітні і виникли ще в давнину. Свою певну символіку мають і кольори писанок. Тому на заняттях ми вивчатимемо не лише як малювати писанку, але й історію того чи іншого символу та кольору.

 

    Ми проводимо цей захід, щоб ознайомити дітей з різноманітною технікою виготовлення писанок у різних етнічних районах України та вивчити  символи писанки і символіку кольорів. А також популяризувати народне декоративно-прикладне мистецтво серед дітей та молоді.

 

    педагог-організатор школи писанкарства УДЮМК Франківського району Львова

    Ірина Кунцьо

 

    Писанки – наші традиції. І ми – українці, і тому мусимо їх знати і плекати. Тож наші установи дитячо-юнацьких молодіжних клубів у своїй щоденній роботі, окрім розвитку творчих здібностей дітей, особливу увагу приділяють вихованим моментам. А напередодні світлого свята Великодня, оминути писання писанок – неможливо. Ці заняття не будуть спорадичними, а системними, це будуть школи писанкарства, щоб кожен, навіть не наш гуртківець, міг доєднатися до вивчення українських традицій разом з нами

    начальник управління молоді, сім’ї та спорту

    Наталка Федорович

 

Довідка

Детальнішу інформацію щодо того, де і коли відбуваються заняття шкіл писанкарства у своєму районі можна довідатися за такими телефонами чи адресами:

УДЮМК Залізничного району – вул. Виговського, 34, кім. 428, тел. 295 82 46.

УДЮМК Галицького району – вул.Ф.Ліста,2, тел.  244 55 29.

УДЮМК Франківського району – вул. Г.Чупринки,85, кім.424, тел.  237-23-82.

УДЮМК Личаківського району – вул.Левицького,67, кім.202, тел. 275 01 49.

УДЮМК Сихівського району – вул.Зубрівська,9, кім.245, тел. 221 75 50.

УДЮМК Шевченківського району – вул.Липинського,11, тел. 252 18 28.

Також цю інформацію буде розміщено на офіційному порталі ЛМР

Джерело: www.city-adm.lviv.ua