//

Для здійснення пастирських проектів Папі подарували майже 6 мільйонів доларів

 3,5 мільйони доларів – це подарунок американських католиків для Церкви в Карибському басейні. Такий подарунок отримав Бенедикт XVI під час цієї поїздки на Кубу. До того ж 2,3 мільйони доларів на пастирські проекти в Латинській Америці Папі передав єпископат США.

 

У його паломництві бере участь група кубинських емігрантів, які живуть в основному в штаті Флорида. Їхню присутність називають першим чудом Папи Бенедикта XVI на Кубі. Групою американських паломників керує Архиєпископ Томас Венскі з Маямі, який є сином польських емігрантів. Він також поділяє відповідальність за солідарність Церкви США з латиноамериканськими католицькими спільнотами.


Цього разу кошти виділені на пастирську діяльність та переважно для відбудови церковних будівель після землетрусу на Гаїті. Завдяки цій солідарності вдасться також підтримати проекти на Кубі, у Домініканській Республіці та Антильських островах. Кошти, які має американський єпископат, є з національних внесків, які  щороку роблять у всіх парафіях США. Аналогічний подарунок Папа отримав в Мексиці. Тоді американські єпископи представили близько 140 проектів, які фінансуватимуть у Латинській Америці. Щороку місцевий єпископат призначає на церковну солідарність понад 6,5 мільйонів доларів.

 

До того ж 2,3 мільйонів доларів на пастирські проекти в Латинській Америці Папі передав єпископат США. Таким чином місцеві єпископи вшанували його подорож до Америки. Церковну допомогу отримає 139 проектів у 16 країнах на півдні від Сполучених Штатів, з особливим акцентом на Мексиці. "Це має бути знаком конкретної солідарності Церкви Сполучених Штатів з Церквою в Латинській Америці", – сказав Архиєпископ Хозе Гомес, який в єпископаті США відповідає за вибір проектів. Основна частина коштів піде на допомогу постраждалим від землетрусу в Чилі та формування семінаристів в країнах Латинської Америки (понад 27 %). Наступним пунктом є фінансування проектів, спрямованих на поєднання та запобігання насильства в Нікарагуа та освіті жінок в країнах Латинської Америки і Карибського басейну.

 

За матеріалами: wiara.pl