//

Мексиканські та кубинські ЗМІ показують позитивний образ візиту Папи

Мексиканські ЗМІ в останній день перебування Бенедикта XVI в країні позитивно висловлюються про чотириденний візит.

 

Обговорення на перших сторінках йде навколо теми "насильство". "Папа закликає Мексику перемогти торгівлю наркотиками і бідність", - пише "El Universal", і згадує важливі цифри візиту: 640 тис. вірних під час св. Літургії в Леоні, 200 єпископів з країн Латинської Америки на зустрічі з Папою. Щоденник "Milenio", тим часом, ставить у центрі внутрішньополітичну тему: примирливе рукостискання між двома політичними ворогами. Екс-президент Мексики Вісенте Фокс і лівий кандидат в президенти Андрес Мануель Лопес Обрадор, як здається, примирилися під час богослужіння під час св. Літургії зі Святішим Отцем.

 

Кубинська преса також ставить на перший план візит Понтифіка в країну. Державна партійна газета "Granma" вийшла під заголовком: "Куба чекає папу Бенедикта XVI". Газета повідомляє, що перше місто, яке приймає Папу, Сантьяго де Куба - підготоване до візиту.

 

Державний інтернет-портал "Cubadebate", тим часом, пропонує читачам репортажі з візиту в реальному часі. Мексиканська ж газета "Excelsior" підкреслює важливість моменту подорожі Понтифіка на Кубу: "Папа Бенедикт XVI зустріне країну, яка знаходиться в процесі реконструкції".

 

Опозиційна до кубинського уряду газета "El nuevo Herald", яка виходить в Майамі, звертає увагу на нову хвилю арештів майже 70 дисидентів на Кубі.

 

За матеріалами: radiovaticana.org