//

Із нагоди першого року первосвятительського служіння Блаженнішого Святослава видано добірку фото- та аудіоматеріалів

Днями в мультимедійній студії «Свічадо» вийшла добірка фото- та аудіоматеріалів, що розповідають про перший рік первосвятительського служіння Блаженнішого Святослава (Шевчука). Видання називається «Господь – просвіщення моє і Спаситель мій». У передмові до добірки, зокрема, сказано: «Покликаючи до такого відповідального і важливого служіння в Церкві, наш Спаситель наділяє своїх вибранців особливими дарами та харизмами. Одним із багатьох дарів, що ними Господь наділив нашого Предстоятеля, є його пастирське слово – слово надії та розради, підтримки та перестороги, напучення і заохоти. Упродовж першого року його патріаршого служіння це слово звучало багато разів і за різних нагод».

 

Слід відзначити, що матеріали до видання підібрав Департамент інформації УГКЦ. За задумом видавців, до фотографій додано вибрані цитати з проповідей, промов і послань Глави УГКЦ, а аудіозбірник проповідей становить важливу частину видання.

 

Отець Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ, щиро надіється, що «видання стане спонукою до вдячності Господеві за Його любов і опіку над усіма нами, а водночас заохоченням до молитви за нашого Предстоятеля».

 

Нагадаємо, що 23 березня 2011 року на Виборчому Синоді Єпископів УГКЦ Блаженніший Святослав був обраний Главою УГКЦ. 25 березня цей вибір благословив Папа Римський Венедикт XVI. А в Хрестопоклонну неділю, 27 березня 2011 року, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві відбулося введення на престол новообраного Отця і Глави УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ