//

«Відкритість буде головною засадою руху молоді УГКЦ», - о. Ростислав Пендюк

«Перший крок до створення всецерковного молодіжного християнського руху ми вже зробили, організувавши конференцію "Духовна формація та моральне виховання молоді" і дискутуючи з її учасниками. У певному сенсі ця конференція є початком християнського молодіжного руху, адже усвідомлення необхідності започаткування його вже почало жити в нас, у наших думках, серцях і молитвах», - поділився своїми міркуваннями о. Ростислав Пендюк, голова Комісії УГКЦ у справах молоді, з кореспондентом Департаменту інформації УГКЦ під час конференції «Духовна формація та моральне виховання молоді».

 

Відповідаючи на запитання щодо потреби такого руху для греко-католицької молоді, о. Ростислав зазначив, що конкуренція між християнськими спільнотами не є нормальним і позитивним явищем для Церкви, тому «ми мусимо іти вище від цього, творячи спільноту, яка буде єдиним цілим, що дозволить їй реалізовувати великі завдання».

 

Голова Комісії наголосив на тому, що молодіжний рух не буде мати вигляду організації, а «стане явищем природним, таким, що існуватиме саме по собі».

 

«Відкритість буде ключовою засадою молодіжного руху УГКЦ. Тому першочергове наше завдання полягає в правильних перших практичних кроках, адже якщо перший ґудзик неправильно застебнути, всі решта ґудзики теж будуть неправильно застебнуті», - наостанок додав о. Ростислав Пендюк, голова Комісії УГКЦ у справах молоді.

 

Нагадаємо, що конференція «Духовна формація та моральне виховання молоді», за словами її організаторів, є своєрідним продовженням подій, що відбувалися 13-17 серпня 2007 року в Києві, де пройшла IV сесія Патріаршого (всецерковного) Собору УГКЦ на тему «Молодь у Церкві третього тисячоліття». Конференція відбулася з метою започаткування єдиного молодіжного руху в УГКЦ. У результаті майже 20 молодим людям було доручено відповідати за створення й розвиток молодіжного руху Церкви.

 

Департамент інформації УГКЦ