//

Нігерія: Ватиканська делегація солідарності

Бенедикт XVI пам’ятає  про жертв насилля в Нігерії. Він написав до них листа, якого зачитав його представник кардинал Жан-Луї Торан.


Глава Папської Ради з питань міжрелігійного діалогу відвідав католицьку церкву в Джосі, яка стала жертвою бомбового вибуху, вчиненого мусульманськими терористами. Метою його візиту є вираження Папою Римським місцевій спільноті вірних у Христа слів солідарності і турботи. З іншого боку, ватиканський кардинал зустрівся з представниками ісламу. Ватикан зацікавлений у якнайшвидшому пошуці шляхів припинення конфлікту. На думку кардинала, дві великі нігерійські релігії можуть жити в гармонії і мирі. Для того, щоб це відбулося необхідно поглиблювати взаєморозуміння і знання як відмінностей, так і того, що об'єднує послідовників християнства та ісламу.


Представник нігерійських мусульман, емір Мухаммад Самбо Харун зазначив, що внутрішній конфлікт є багатовимірним. Він стосується таких питань  як населені пункти, відсутність щирості серед лідерів, безробіття серед молоді. Ці питання повинен вирішити уряд, а деякі  з них потребують зміни нігерійської конституції.


За матеріалами wiara.pl