//

XV Генеральна Асамблея UCESM

В днях з 19 до 25 березня 2012 р. у м. Лурд (Франція), відбулася XV Генеральна Асамблея Унії Європейських Конференцій Старших Настоятелів чоловічих та жіночих Орденів та Згромаджень (UCESM).

 

Тема конференції: Богопосвячені чоловіки та жінки в Європі: Життя як покликання.

 

На XVзустріч з'їхалися представники Конференцій з європейських країн для спільного слухання Слова Божого та його розважання.

 

Знаменне, що Асамблея розпочалася Євхаристією в каплиці св. Йосифа в день Його Урочистості — 19 березня. Потім всіх учасників привітав Ректор Санктуарію Діви Марії з Лурду, о. Хораціо Бріто. В наступних днях відбувалися представлення Європейських Конференцій, виступи запрошених гостей та дискусії на тему почутого та різних справ, якими живуть богопосвячені особи наших країн.

 

Особливо важливим був виклад “Життя як покликання” монсіньора Віліама Йосифа Тобіна, секретаря Конгрегації від справ богопосвяченого життя та спільнот апостольського життя.

 

В п'ятницю 23 березня Святу Месу очолив Апостольський Нунції в Франції, монсіньор Луіджі Вентура.

 

Важливим для Генеральної Асамблеї було також те, що під час її роботи відбулося святкування Францією 50- річчя початку II Ватиканського собору в Лурді, на цю Урочистість з'їхалися Єпископи цієї країни та багато паломників для спільної молитви.

 

З України в Асамблеї взяли участь представники жіночих конференцій Католицької Церкви двох обрядів. греко-католицьку конференцію представила її голова - с. Маргарет Оберендер (сестре редемптористка), а  римсько-католицьку — с. Анна Кліпацька заступник Голови конференції (зі згромадження сестер Гонораток).

 

Конференція відбулася в місті надзвичайно святому, де св. Бернадетті об'явилася Пресвята Діва Марія. Дана зустріч була часом молитви та наданням духовного напрямку для богопосвячених осіб Європи.

 

С. Анна Кліпацька,

Джерело: Католицький Медіа-Центр