//

Dei verbum – Про Боже Одкровення в новому номері "Католицького Вісника"

Тема номера: Dei verbum – Про Боже Одкровення

 

"Незнання Святого Письма є незнанням Христа", – стверджував св. Єронім. Проте пізнання Божого Одкровення не проста справа. Для цього треба бути відповідно підготовленим. Як читати Святе Письмо, говорять отці ІІ Ватиканського Собору в Конституції Dei verbum. Докладніше читайте в рубриці Тема номера.

 

У більшості з нас Святе Письмо асоціюється з охайно укладеною книгою, як правило, невеликого формату. А от який вигляд мають оригінальні рукописи, відомо не багатьом. Побачити рідкісні біблійні документи та манускрипти з приватних колекцій зможуть відвідувачі виставки Verbum Domini, яка відбувається цими днями у Ватикані. Докладніше читайте в рубриці Панорама.

 

Наскільки легко дається людям читання Книги Книг? Чи Біблія є актуальною для молоді сьогодні? Чи відразу правда про Бога відкривається людям старшого віку? Відповіді киян ви знайдете в рубриці Соціум.

 

Для чого Бог створив ангелів і до чого їх призначив? Про це – в статті "Ангельська місія" в рубриці Тема номера.

 

Незабаром розпочнеться Пасхальний Тридіум. Повнота акту спасіння Ісуса Христа відкривається в благословенні Великого Четверга, сльозах Великої П’ятниці, тиші Великої Суботи та в радості Великодня. До таких переживань закликає Літургія Церкви і Пасхальне Тридення. Докладніше – читайте в рубриці У спільноті Церкви.

 

Людина не може приступати до Причастя, перебуваючи в стані тяжкого гріха – так само, як і мертві не можуть споживати їжі, – стверджує св.Тома Аквінський. А ще Учитель Церкви пояснює, що таке духовне Причастя та чому прийняття Євхаристії тільки під видом хліба не виключає причащання одночасно і Тілом Христа, і Його Кров’ю. Детальніше – читайте в рубриці Вірую.

 

Про історію Католицької Церкви в Україні та про тих, хто особливо діяльно до неї долучився, "КВ" розповідає рубриці З історії Церкви. Цього разу представлено матеріал про видатну особистість – митрополита Андрія Шептицького та його участь у відновленні структур Греко-Католицької Церкви в Україні.

 

"Доки є Арарат – доти буде і Вірменія". Так говорять про священну гору, яка згадується в Біблії в Книзі Буття як перший притулок для Ноя після потопу. Про значення її для віруючих вірмен і про те, що необхідно для сходження на неї, розповість рубрика Вервиця мандрів.

 

Матеріали з рубрики Домашня Церква стануть у пригоді як батькам, так і катехитам, які займаються приготуванням Служби Божої за участі дітей. Поза тим, у цій рубриці на вас чекає казка з коментарем християнського педагога та схема виготовлення кишені для Божих обітниць.

 

Також у свіжому "КВ" ви знайдете коментарі до літургійних читань і літургійний календар латинського та візантійського обрядів.

 

Приємного читання!

Джерело: www.catholic-media.org