//

Проща вірних єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині до Марійського відпустового місця у м. Люхан

У четверту неділю Великого посту вірні єпархії УГКЦ в Аргентині взяли участь у прощі  до Марійського відпустового  місця в містечку Люхан. Базиліка, в якій знаходиться чудотворна фігура Матері Божої, вважається національною святинею, а сама статуя - покровителькою Аргентини.

 

За словами організаторів, «паломництво було особливе, адже припало на свято Благовіщення Пресвятої  Богородиці (за новим стилем). Велика кількість вірних і духовенства з різних куточків провінції та столиці прийшли, щоб віддати честь нашій Небесній Матері та попросити заступництва на весь рік».

 

Божественну Літургію очолив Владика Даниїл (Козлінський), Апостольський адміністратор єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині. У проповіді єпископ закликав вірних «старатися бути бездоганними перед  Господом, наслідувати Пресвяту Богородицю у своєму щоденному житті та не боятися  відкритися на поклик  до служіння, - вірити так, як повірила молода дівчина з Назарета».

 

Сповідали численних прочан священики, які обслуговують парафії в столиці та провінції Буенос-Айрес. Літургію прикрасив хор українського катедрального собору Святої Покрови зі столиці Аргентини. Прислуговували семінаристи єпархії. На прощу прибули сестри василіанки, сестри служебниці, представники українських громадських і молодіжних організації тощо.

 

На завершення урочистостей архиєрей подякував усім присутнім, особливо о. Люїзу Глинці (ЧМФ), генеральному вікарію єпархії, за організацію прощі.

 

«Проща має особлив значення не тільки для вірних нашої єпархії, а й для паломників Церкви латинського обряду, які численно приходять до відпустового місця і мають нагоду збагатитися  духовними скарбами східного обряду», - відзначив о. Назар Заторський.

 

Прес-служба єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині
Джерело: www.ugcc.org.ua