//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (18.03.- 24.03)

До вашої уваги головні події з життя УГКЦ, які відбулися протягом тижня, що минув.

 

У Хрестопоклінну неділю 18 березня:
Високопреосвященний владика Ігор, Митрополит Львівський, з благословення Вроцлавсько-Гданського єпарха Преосвященного владики Володимира Ющака уділив священичі свячення о. Ернесту Сакульському в Митрополичому соборі св. Юрія у Львові.

 

Вулицями Львова пройшла молитовна Хресна дорога, яку організувала Львівська Архиєпархія УГКЦ. Очолив цей страсний похід високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор. Цього року у молитві взяли участь понад 30 тис. осіб. Серед них духовенство, монашество, студенти Львівської духовної Семінарії Святого Духа, представники влади міста і області, ректори львівських вищих навчальних закладів та чисельна кількість вірних, які у молитві бажали пережити з Хрестом його дорогу до Воскресіння через Голгофу.

 

У цю неділю, яка є третьою неділею у періоді Великого Посту, українська парафія Свв. Сергія і Вакха в Римі мала нагоду і радість літургійно молитись з Главою і Отцем УГКЦ, Блаженнішим Святославом. Патріарх очолив Божественну Літургію та виголосив духовне слово.

 

Перебуваючи в Бразилії, Владика Діонісій (Ляхович), Aпостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, відвідав парафію УГКЦ в  колонії Іпіранґа, що на віддалі 40 км від Куритиби. Дана парафія є символом української імміграції та встановлення УГКЦ в Бразилії, адже була вона одна серед перших заснованих українських громад в згаданій країні.

 

21 березня 2012 року відбулася зустріч членів Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з Президентом України Віктором Януковичем. Від УГКЦ учасником зустрічі був Предстоятель нашої Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук).

 

У храмі Матері Божої Неустанної Помочі (бульвар Данила Галицького) перебували мощі блаженного священномученика Миколая Чарнецького. Свята реліквія, яка постійно знаходиться у церкві св. Йосафата (Львів), перебувала у Тернополі з 21 до 25 березня. Великопісні реколекції очолив владика Степан Меньок, екзарх Донецько-Харківський УГКЦ.

 

Готуючись до святкового дня 20-тої річниці створення Внутрішніх військ Міністерства Внутрішніх справ України, яке відзначаємо 26 березня, управління Західного Територіального Командування 22 березня провело урочисті збори у м. Львові. Духовенство Української Греко-Католицької Церкви представляли єпископ Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії у справах силових структур України, та священик Зиновій Колтун, військовий капелан Сокальсько-Жовківської єпархії.

 

А також:
Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) підтримав і благословив ініціативу Національного університету «Львівська політехніка» створити просвітницькі і недільні школи.

 

Верховна Рада постановила відзначити на державному рівні 120-річчя від дня народження Патріарха Української греко-католицької церкви Йосифа Сліпого (Йосипа Коберницького-Дичковського).
Заходи з відзначення 120-річчя Патріарха Йосифа Сліпого відбуватимуться протягом всього поточного року.

 

Українська Греко-Католицька Церква в мережі Інтернет презентує медіаресурс, який започатковано для того, щоб усі охочі мали можливість в одному місці ознайомлюватися зфото-, відео- та аудіо файлами УГКЦ. Ugcc.tv створено та підтримується Департаментом інформації УГКЦ.

 

На 86-му році життя, 21 березня відійшов у вічність священик УГКЦ Іван Шевців, який понад півстоліття душпастирював і мешкав у Австралії. Отець Іван відійшов до Бога у присутності сестер-василіянок монастиря в Лідкомбе.

 

До вашої уваги:
Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на завершення Хресної дороги
Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на середу, четвертого тижня Великого Посту
Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на П’ятницю четвертого тижня Великого посту
Роздуми над Євангелієм Четвертої неділі Великого Посту
Отець Василь Пантелюк: Патріарх Кірілл закликав своїх єпископів брати приклад з УГКЦ
Отець Ігор Бойко: Через репродуктивні технології люди втратили розуміння дитини як дару
«Ми не перестаємо стукати до умів та сердець можновладців щодо долі мігрантів», - Владика Богдан (Дзюрах)

 

Анонси:
З 25 по 29 березня у церкві св. архистратига Михаїла і всіх сил безплотних м. Чорткова (мікрорайон «Синякова») перебуватимуть мощі св. Шарбеля, великого ліванського праведника і цілителя.

 

Молодіжна комісія Львівської Архиєпархії УГКЦ запрошує на фестиваль «Святкуймо Воскресіння Разом»
Рівно за тиждень після Великодня, 21 квітня, у Шевченківському гаю вже вчетверте відбудеться  молодіжно-дитячий фестиваль «Святкуймо Воскресіння Разом».

 

Інститут релігії та суспільства Українського Католицького Університету оголошує набір на навчання у літній школі «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького: порятунок євреїв і сучасні проблеми людинолюбства».

 

Митрополичий паломницький центр «Джерела Духовності» організовує паломництво до Святого Хітону Ісуса Христа (м. Трір-Німеччина). Святий Хітон – це одяг Ісуса Христа, що є найбільшою цінністю Трірського собору, в якому він зберігається закритим і недосяжним для людського ока впродовж століть. Ця реліквія виставляється для прилюдного вшанування вкрай рідко, лише з нагоди прощі до святого Хітону.