//

Католицький Тиждень Подружжя в США

Цими днями в США триває Загальнодержавний Тиждень Подружжя. Організатором заходу є група різних християнських конфесій і релігій, що борються за зміцнення шлюбу. Тиждень розпочався 7, а завершиться 14 лютого. Організатори не випадково вибрали ці дати, оскільки закінчення випаде на день святого Валентина і буде альтернативою світського скомерціалізованого святкування дня закоханих.

 

Замість сентиментальних листівок і цукерок у формі серця організатори заохочують сімейні пари у День святого Валентина поглибити, відновити і зміцнити їхні стосунки. Серед ініціатив, які сприяють цьому, зустрічі, конференції та семінари, які будуть проводити у всій країні.

 

Спеціально для цього заходу в університеті Вірджинії провели опитування, результати якого свідчать на користь шлюбу: "Шлюб варто берегти. Дослідження показали, що люди, які живуть у шлюбі, щасливіші, живуть довше і мають значно більшу економічну стабільність. Діти подружніх пар, краще вчаться в школі, мають менше юридичних проблем і менше шансів стати залежними від наркотиків", –сказала Шейла Вебер, директор проекту Тиждень Подружжя.

 

Єпископ Кевін Роейдс, голова комісії єпископату у справах сімейного життя, за підтримки якої відбувся цей захід для подружніх пар, нагадав, що 13 лютого святкується Всесвітній День Шлюбу, на святкування якого у 1993 році дав благословення Папа Римський Іван Павло II.

 

За матеріалами Radio Watykańskie