//

«Через обговорення візії парафії ми намагаємося піднести рівень нашого душпастирювання», - Владика Йосиф (Мілян)

24 березня у Вільнюсі (Литва), у василіанському монастирі, відбулася зустріч українських греко-католицьких священиків, які душпастирюють у Прибалтійських країнах: Литві, Естонії та Латвії. Спільний захід був організований задля представлення Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року на тему "Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом" (на основі однойменного Пастирського послання до вірних Блаженнішого Святослава про оживлення парафії через катехизацію, молитву, милосердя, провід, єдність та місійність). Про це повідомили у Пасторально-місійному відділі.

 

У вступному слові Владика Йосиф (Мілян), голова Пасторально-місійного відділу УГКЦ (ПМВ), зазначив: «Через обговорення візії парафії ми намагаємося піднести рівень душпастирювання у всіх місцях нашого служіння. Церква бажає оновлювати душпастирювання та вносити кращі практики задля спасіння душ». Відтак о. Василь Поточняк, виконавчий секретар ПМВ, ознайомив присутніх священиків із головними напрямками служіння в парафії. У групах ділилися досвідом та шукали нові механізми для кращого служіння вірним.

 

Крім того, 25 березня, на свято Благовіщення (за новим стилем), Владика Йосиф у співслужінні з протоігуменом ЧСВВ ієрм. Пантелеймоном Саламахою, ігуменом ієрм. Павлом Яхимцем, ієрм. Іринеєм Валявкою та о. Василем Поточняком освятив каплицю Благовіщення Пресвятої Богородиці при храмі Пресвятої Трійці у Вільнюсі. У проповіді архиєрей зокрема відзначив: «У нашому життєвому просторі маємо мало нагод для радості. А, може, не за помічаємо їх. Майже весь медійний простір завантажений стресовою інформацією та негативними новинами… Сьогодні ж маємо нагоду для радості… У древньому, майже півтисячолітньому (1514 р. - Ред.), храмі отців василіан посвячуємо каплицю. Нині також відбувається перша канонічна візитація новообраного протоігумена Чину та презентація Стратегії розвитку УГКЦ на тему "Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом"».

 

Протягом наступного тижня Владика Йосиф та о. Василь відвідають громади УГКЦ в Естонії і Латвії та зустрінуться з місцевими єпископами, під канонічною владою яких перебувають греко-католицькі церковні громади.

 

Департамент інформації УГКЦ