//

Тулуза: релігії проти насильства та екстремізму

Після теракту в Тулузі Церкви і християнські громади, на думку кардинала Жан-Луї Торана, повинні зміцнити спільні зусилля за мир і проти насильства. "Всі люди, незалежно віруючі чи невіруючі, в образі такого варварства повинні зрозуміти, що насильство не вирішує жодних проблем, воно лише їх поглиблює", сказав голова Папської ради з міжрелігійного діалогу в заяві французькій газеті "La Croix".

 

Вбивця з Тулузи був убитий в четвер в перестрілці з поліцією. Це француз алжирського походження. Він застрелив під час нападу на єврейську школу в Тулузі трьох дітей і вчителя. За заявою самого ісламіста, він діяв від імені терористичної організації "Аль-Каїда".

 

До подальшого зміцнення міжрелігійного діалогу закликав також відповідальний у єпископаті Франції за контакти зі світовими релігіями єпископ Мішель Дзюбо. Потрібно "разом відстоювати мирне майбутнє", підкреслив єрарх в інтерв'ю радіо Ватикан. Міжрелігійний діалог має важливе значення для спільного життя в такій країні, як Франція, де християни і мусульмани жили поруч один з одним разом, і ніколи порізно, зазначив він.

 

За матеріалами radiovaticana.org