//

Сотні тернополян стоять у черзі, аби поклонитися мощам блаженного Миколая Чарнецького

У храмі Матері Божої Неустанної Помочі (бульвар Данила Галицького) перебувають мощі блаженного священномученика Миколая Чарнецького. Свята реліквія, яка постійно знаходиться у церкві св. Йосафата (Львів), перебуватиме у Тернополі з 21 до 25 березня. Великопісні реколекції очолює владика Степан Меньок, екзарх Донецько-Харківський УГКЦ.

 

У духовних науках архиєрей заторкає моральні теми важливі для духовного життя християнина. “Людей необхідно вчити правд християнської віри, які б міняли їх, - коментує єпископ. - Сучасна людина має повернутися до духовних практик першої християнської спільноти - молитви, навчання віри та ламання хліба”.

 

Архиєрей двічі виступив на місцевому телебаченні, а 23 березня зустрівся із вчителями трьох шкіл Східного масиву Тернополя. “Ми спільно працюємо у сфері виховання майбутнього покоління і саме тому міняємо лице суспільства. Родина, школа і церква - три кити, які є основою суспільства”. Владика закликав педагогів відповідально ставитися до своїх обов'язків, а також відповідав на їхні запитання.

 

22 березня вірні взяли участь у молитві на оздоровлення до блаженного Миколая Чарнецького. Священики помазували олією, яка була прикладена до мощей. 24 березня отці-редемптористи запрошують дітей та молодь, щоб отримати благословення мощами.

 

Єпископ Степан виголосить 5 наук, а 25 березня о 9.30 очолить Архиєрейську Божественну Літургію.

 

прес-служба  архиєпархії