//

Німецькі єпископи на зустріч з керівництвом СДПН підняли питання біоетики і переслідувань християн

Представники конференції єпископів Німеччини, на чолі з головою архиєпископом Робертом Цолічем провели в Берліні двогодинну зустріч на вищому рівні з керівництвом Соціал-демократичної партії Німеччини на чолі з головою партії Габріелем Зігмарем.


Обговорення було зосереджене на питаннях відносин між державою, церквою та релігійними громадами, особливо в області церковного права, розглядалось питання біоетики про правове регулювання донорства ,та проблема переслідування релігійних меншин та іммігрантів.


Обидві сторони підкреслили важливість поглиблення процесу європейської інтеграції, проте висловили занепокоєння з приводу зростання соціальної нерівності в суспільстві. Кардинал Райнер Марія Воелькі зазначив, що потрібні загальносуспільні зусилля, щоб забезпечити дітям і підліткам Німеччини рівні можливості, незалежно від їхнього походження та сімейного статусу.


З огляду на актуальні думки під час дискусії, обидві сторони домовилися про подальше спільне обговорення важливих суспільних питань з метою спрямування багатьох речей в потрібне русло. Представники СДПН віддали належне єпископам за визначну роль Католицьких церковних установ.


По суті, обидві сторони зійшлися на тому, що для майбутнього соціальна робота дуже важлива в сучасному суспільстві.


У ході дискусії з різних питань біоетики, Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, що він задоволений досягнутим компромісом про внесення поправки в закон про трансплантацію, а Єпископ Антон Лозінгер висловився про донорство як "акт милосердя".


Керівництво СДПН та представники Синоду єпископів висловили занепокоєння з приводу подій в країнах арабського світу, особливо щодо переслідування релігійних меншин. Вони підкреслили важливість свободи віросповідання. Це одне з прав людини, яке повинно бути повною мірою застосовне до всіх релігій. "Боротьба проти гонінь на християн є зобов'язанням всіх переслідуваних меншин", сказав архиєпископ Людвіг Шик.

 

За матеріалами kath.net