//

Брюссель: засідання Комісії єпископатів країн Євросоюзу

 Вибір нового глави і чотирьох віце-глав, швидке старіння континенту та міжнародна солідарність - це головні питання, які розглянуть учасники весняної пленарної зустрічі Комісії єпископатів країн Європейського Союзу (COMECE). У форумі, який розпочався 21 березня в Брюсселі прийняли участь 23 єпископи. Вони ознайомились зі звітами глави Комісії єпископа Адріана ван Луйна, генерального секретаря о. Петра Мазуркевича та представників єпископських конференцій. Єрархи прослухають лекцію на тему "Солідарність, як принцип Європейського Союзу", яку прочитає колишній Генеральний директор Міжнародного валютного фонду Мішель Камдесю.

 

Єпископи обговорять три теми: гідність осіб похилого віку та міжнародна солідарність, діяльність Ради Європи, а також ознайомляться з ініціативами секретаріату Комісії єпископатів країн Європейського Союзу. 23 березня відбудуться вибори нового глави і чотирьох віце-глав Комісії. Після цього єпископи приймуть участь у прес-конференції.

 

Комісія єпископатів країн Європейського Союзу створена 3 березня 1980 р. До неї належать католицькі єрархи з країн-членів ЄС.

 

За матеріалами radiovaticana.org