//

"Польща не може бути атеїстичною державою"

Польська держава не має бути атеїстичною, ані, тим більше, антитеїстичною, вона повинна боронити громадянські права і свободи всіх людей незалежно від того, чи вони вірять в Бога, чи не поділяють цієї віри – написали у заяві члени Парламентської групи в справах Католицького Соціального Вчення.


Посли і сенатори зайняли свою позицію «в справі оборони Католицької  Церкви і релігійних символів від атак зі сторони світської влади Польщі різного роду». У заяві сказано, що останнім часом у Польщі посилюються атаки на Католицьку Церкву, прикладом чого можуть послужити «безпардонні заяви деяких політиків ліберальних, лівих, лівацьких і лібертинських поглядів».


Доказом таких атак є також, серед іншого, боротьба проти хреста у столиці Варшаві, майбутня ліквідація Церковного Фонду, а також різноманітні ускладнення для викладання релігії у школах, заборона носити релігійні символи працівникам компанії PLL LOT та заборона приносити на стадіони Euro 2012 хрестів та Біблій.


Посли і сенатори заявляють, що такі і подібні дії будять їх «рішучий спротив», тому закликають всіх віруючих «не лякатись і відважно користуватись своїми правами». «Бог, честь і Батьківщина залишаться для нас завжди найвищими вартостями, які ми не дозволимо в себе забрати» - написано у заяві.

 


Парламентська група в справах Католицького Соціального Вчення складається з 51 посла і сенатора польського парламенту.

 

За матеріалами: wiara.pl