//

"L'Osservatore Romano" про Стіва Джобса

Сьогоднішня "L'Osservatore Romano" згадує Стівена Пола Джобса, більш відомого як Стіва Джобса, недавно померлого американського інженера і підприємця, одного із засновників американської корпорації "Apple" і студії "Pixar". В кінці 1970-х років Джобс створив один з перших успішних персональних комп'ютерів і використав його комерційний потенціал. Такі відомі продукти як іРod, iPhone, iPad побачили світ також завдяки Джобсу. "Osservatore" цитує англійський "The Economist", який після смерті винахідників написав, що Джобс зробив революцію на ринку домашніх комп'ютерів, а також у способі сприйняття музики, концепції мобільного телефону, плануванні щоденних завдань. Американський журнал "Time" написав, що Джобс мав здатність передбачати потреби суспільства.

 

Ватиканське видання звертає увагу на людські якості Стіва Джобса, які не завжди допомагали йому в житті. В особистих стосунках він переживав великі проблеми: був ледачим батьком, до того ж, досить скупим, його поведінка не завжди вписувалися в громадський порядок.

 

"Osservatore" звертається до біографії Джобса у виконанні Вальтера Ісааксона. Автор відзначив великий внутрішній конфлікт чоловіка, який з одного боку був любителем краси і прекрасним художником, а з іншого, був змушений створювати елегантний, красивий, естетичний, але всього лише продукт. "Художник завжди прагне залишити для світу щось, що має вічну красу, в той час як творці електронних продуктів намагаються випустити їх на ринок, сподіваючись, що покупці змінять їх в наступному році", - зазначив Ісааксон. Стаття L'Osservatore Romano "закінчується твердженням: ми не знаємо, чи був Стів Джобс генієм, але не існує сумнівів, він став легендою.

 

За матеріалами radiovaticana.org