//

В Італії опублікована біографія Шабхаза Бхатті

В Італії опублікована біографія Шахбаза Бхатті, пакистанського міністра-християнина, убитого ісламістами. Авторами книги "Шахбаз Бхаттіі. Життя і мучеництво християн в Пакистані ", представленої в римській базиліці св. Варфоломія на острові Ціберина, є Роберто Дзукколіні і Роберто Пьєтралуччі. Книга містить свідчення рідних та близьких Шахбаза Бхатті. Автори представляють образ палкого віруючого християнина, який був убитий, захищаючи права своїх єдиновірців.

 

На презентації книги був присутній голова Папської ради з міжрелігійного діалогу кардинал Жан Луї Торан. Єрарх розповів, що коли в останній раз бачив Бхатті в аеропорту Ісламабаду, той сказав йому, що знає про свою близьку смерть. Кардинал заявив, що початок беатифікаційного процесу колишнього міністра, який, на його думку, є "без сумніву мучеником", Церква в Пакистані можливо візьме на себе.

 

Шахбаз Климент Бхатті - перший в історії Пакистану міністр-християнин. Народився в християнській родині в Лахорі. Був засновником Пакистанского союзу меншин, очолював створений ним Християнський визвольний фронт. У 2002 р. вступив в Пакистанську народну партію. У 2008 р. був призначений на посаду міністра у справах релігійних меншин. За свою гостру критику закону про "богохульства" Бхатті був застрелений екстремістами в 2011 р.

 

За матеріалами radiovaticana.org