//

Ухвалено рішення про встановлення у Харкові меморіальної дошки патріарху Йосипу Сліпому

На засіданні Міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища 3-го лютого було ухвалене наступне рішення стосовно встановлення меморіальної дошки патріарху Української Греко-Католицької Церкви Йосипу Сліпому:

1. Про звернення Львівського міського голови Садового А.І. щодо встановлення меморіальної дошки патріарху Української Греко-Католицької Церкви Йосипу Сліпому на фасаді будинку за адресою: м. Харків, вул. Маліновського, 5.

 

Доповідач: Хорошковатий О.В. – відповідальний секретар комісії

Вирішили:
1. Задовольнити клопотання Львівського міського голови Садового А.І. про встановлення меморіальної дошки патріарху Української Греко-Католицької Церкви Йосипу Сліпому на фасаді будинку за адресою: м. Харків, вул. Маліновського, 5.

 

2. Департаменту культури (Бабицька С.І.) – підготувати відповідне розпорядження міського голови.

 

3. Затвердити наступний текст напису на меморіальній дошці: «У цьому місці, у колишній пересильній тюрмі в липні-серпні 1961 року перебував в ув'язненні патріарх Української греко-католицької церкви блаженніший Йосиф Сліпий».

 

4. Схвалити наданий скульптором Рідним О.М. ескіз меморіальної дошки.

 

5. Департаменту культури (Бабицька С.І.) – профінансувати виготовлення й установку даної дошки в рамках Комплексної міської програми розвитку культури в місті Харкові на 2011-2016 рр.

 

 

Інформацію надав Василь Косів,
заступник міського голови Львова
з гуманітарних питань

 

 

Вигляд попередньої меморіальної дошки (мармур)

Вигляд нової меморіальної дошки (бронза), скульптор професор Олександр Миколайович Рідний

Джерело: www.ugcc.dn.ua